Pomoc dětem uprchlíků  z Ukrajiny

Pomozte dětem z Ukrajiny realizovaného za finanční podpory Nadací rozvoje občanské společnosti NROS

Cilem je hravou formou pomoci dětem uprchlíků  z Ukrajiny překonat stres, naučit se komunikovat, dodržovat pravidla v novém kolektivu a  zvládnout základy českého jazyka.

Pravidelné a jednorázové volnočasové a vzdělávací aktivity pro zdraví a adaptaci dětí: „Sobotní škola“ s cílem pomoci v integraci do české společnosti, realizované prezenční formou, zaměřené na

Doba realizace projektu: 1.4.2022-30.8.2022

Aktivita 1: pro předškoláky

– “Hravá přípravka” – pravidelný přípravný kroužek pro děti z Ukrajiny, určeno pro předškolní děti 5–7 let. Doba trvání duben – červenec 2022.

Od června do konce srpna proběhlo 13 setkání. Každé setkání obsahovalo 2 hodiny výuky češtiny a 2 hodiny arteterapie (+2 hodiny na přípravu pro lektory). Byly pořízené: výtvarné potřeby – barevné papíry, barvy, modelovací hmota, omalovánky atd. Pro účely programů byly vytisknuty studijní materiály pro každého z účastníků.

Aktivita 2: pro školáky:

– Tvůrčí ateliér – výtvarný kroužek pro malé školáky, určeno pro dětí z Ukrajiny (7-9 let). Doba trvání duben – červenec 2022.

Od června do konce srpna proběhlo 12 setkání. Každé setkání 1,5 hodiny arteterapie a 1,5 hodiny češtiny (+2 hodiny na přípravu pro lektory). Byli pořízené: výtvarné potřeby – barevný papír, barvy, modelovací hmota, omalovánky atd.

Aktivita 3: pro školáky:

– Příměstské tábory: letní prázdniny (červenec – srpen 2022), délka 5 dní, pro 8 – 10 dětí z Ukrajiny 7 -12 let.

Tábor trval 5 dní od pondělí do pátku.Tábor měl tematické ekologické zaměření. Program obsahoval kombinaci zážitkových (napří. Poznání Prahy) a tvořivých aktivit. Každý den děti měly hodiny češtiny za doprovodu arteterapeutů. Během tohoto týdne byly organizovány výlety na Pražsky Hrad, do muzea Alchimie, muzea Městské hromadné dopravy, Zemědělského muzea, návštěvy Toulcova Dvora a zábavního parku Majaland. Na konci tábora každý účastník dostal knížku jako dárek.

Aktivita 4: pro předškoláky

– Mezigenerační aktivity se zapojením seniorů-klientů KAS CSSP2 – komunikační „klub“ pro děti a seniory pro procvičování češtiny, pomoc seniorům při práci na společné zahrádce KAS CSSP2 a AMIGi.

V závěru projektu proběhla společná akce pro všechny zúčastněné. Děti a jejich rodiče byli pozvání na procházku Prahou a následný piknik na zahradě naše organizace.

Děkujeme moc za podporu NROS!

Více informací:

https://www.nros.cz/

https://www.pomoztedetem.cz/

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Přesunout se na začátek