DUMKA – multidisciplinární tým duševního zdraví uprchlíků z Ukrajiny

Tento projekt je realizován s finanční podporou
hlavního města Prahy

Na projektu spolupracují: Metropolitní zdravotnícký servis p.o., Agency for Migration and Adaptation AMIGA, z.s., Fokus Praha z.ú. a Green Doors z.ú.

logo_MZS
amiga_logo_left_130x100_white2

Název projektu: DUMKA – multidisciplinární tým duševního zdraví uprchlíků z Ukrajiny

AMIGA spolu s Metropolitním Zdravotnickým Servisem a ve spolupráci s organizacemi Fokus Praha a Green Doors a provozuje multidisciplinární tým duševního zdraví DUMKA

Pomáháme lidem z Ukrajiny zvládat těžké životní situace s důrazem na jejich duševní zdraví

Dumka je projekt, který vzniká jako odpověď na jasnou poptávku po psychosociální podpoře pro uprchlíky a osoby jim pomáhajícím po vypuknutí války na Ukrajině v únoru 2022.  Cílem je pomoci zmírnit dopady z traumatického odchodu z rodné země a z neustálé nejistoty, kterou uprchlíci zažívají, dokud válka neskončí. Směřujeme k lepší adaptaci v nové zemi.

KDO JSME

Tým DUMKA je složen z ukrajinsky a rusky mluvících specialistů na duševní zdraví, zdravotní péči, sociální práci a školství. Tito specialisté pracují s klienty v jejich rodném jazyce na zlepšení jejich psychického zdraví a na lepší adaptaci k životu v České republice.

CO NABÍZÍME

  • Psychosociální podporu;

  • konzultace s ukrajinsky a rusky mluvícími psychology a psychoterapeuty;

  • krizovou intervenci a základní formu psychoterapie;

  • odkázání na síť zdravotních a sociálních služeb v Praze, včetně možného doprovodu do příslušných služeb.

PRO KOHO

Podpora z projektu je určena uprchlíkům z Ukrajiny, kteří pobývají na území hl. m. Prahy a okolí. Příchozím z Ukrajiny nemůžeme nabídnout zajištění základních potřeb (ubytování apod.), ale nabízíme návaznou péči zejména v oblasti podpory psychického zdraví, odkázání na síť sociálních služeb v Praze, doprovod apod. 

Jsme k dispozici také odborníkům a organizacím pracujícím s uprchlíky z Ukrajiny, lidem poskytujícím ubytování nebo jiné služby pro uprchlíky. V neposlední řadě také školám – mateřským, základním, středním i vysokým.

Služby týmu DUMKA jsou zdarma

JAK SE S NAMI SPOJIT

www.dumka.cz

Napište nám na: dumka@amiga-migrant.cz

V pracovní dny od 9:00 do 18:30 volejte na: +420 778 979 211 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Přesunout se na začátek